Park Vijverhof

Stedenbouwkundig plan en ontwerp van 130 grondgebonden woningen en appartementen
Opdrachtgever: Zeilstra beheer / Groene Klinker / Queenstaete II

In Steenwijk staat een complex van zorgwoningen dat aan groot onderhoud toe was. Er speelden bovendien problemen met de verhuurbaarheid van sommige minder gunstig gelegen appartementen. Daarbij komt nog dat met de invoering van de nieuwe financiering in de gezondheidzorg, voornamelijk de aanpassingen in de AWBZ en de WMO, het financieringsmodel aan heroverweging toe was.

Ockenburgh heeft in dit proces de opdrachtgever bijgestaan met een stedebouwkundige en bouwkundige analyse van het complex. Op basis van die analyse hebben we vervolgens een serie van ontwerpen gemaakt die inspeelden op hierboven genoemde ontwikkelingen. Uiteindelijk is gekozen voor een combinatie van renovatie en nieuwbouw, waarbij de renovatie, een nieuwe urban villa variant en een nieuwe laagbouwvariant tot op Technisch Ontwerp niveau in een Building Information Model (BIM) zijn uitgewerkt.

14 L O oever blok A en B.jpg 16 H ZW balkon reflectie.jpg 12 H NO oever blok C en D 150 dpi.jpg 01 H O over Karpervijver.jpg 02 L ZO oever vanaf brug overkant transparante bomen.jpg 11 L NO blok E en F reflectie.jpg 13 L O oever blok B en C.jpg
Full service bureau voor bouwkunde